El Codi Ètic en la professió del Programador

Protecció de l’informàtic davant d’un imminent desastre.

Feia poc llegia:

Centenars de morts per culpa d’un error informàtic. Errors en el programa de control d’incendis de l’estadi impedeix l’apertura de les portes i la supressió incorrecte de l’incendi provocant el caos, el pànic i la mort.

Més endavant comentava:

La policia deté els programadors del sistema informàtic com a responsables principals de la mort dels assistents. Els programadors al·leguen que seguien ordres i terminis ajustats imposats pels seus cap, però no els hi serveix en la defensa, ja que els terminis són els que es van convenir, i el codi que va fallar el van escriure ells.

Era una notícia-ficció, però tan sols és qüestió de temps que aparegui un titular com aquest.

Actualment ja hem tingut els primers d’aquests titulars, com el de Toyota als EUA on el software ha matat a 89 persones i ha deixat 57 ferits. En aquell cas l’empresa va ser multada amb 1,2 bilions de dòlars per encobrir l’error, i Toyota va cridar a reparació de 8 milions de cotxes.

El software és a tot arreu (trens, ascensors, avions, hospitals, …) i cada cop és més complex. Tan sols és qüestió de temps que hi hagi un accident greu amb milers de morts. I no dubteu que llavors algú mirarà el codi al repositori i dirà: va fallar aquésta línia de codi i aquest es el seu programador.

En aquesta xerrada explicaré la situació, el cas de Toyota i que va passar, parlaré del codi deontològic del COEINF reconegut com un dels més evolucionats de tots els col·legis professionals i amb prestigi internacional. I també parlaré de què es mou en el món, que es vol fer per evitar que això passi, i sobretot, com podem fer per programar amb tranquil·litat, i aconseguir estar protegits quan això pasi.

Quan
Dia:
Hora: de 19:00h a 21:00h.
On

TBD »

Encara esta per definir el lloc.

Clone Event